Impermax. Vloeibare rubberen vijverfolie. Strak en naadloos.

Impermax. Vloeibare rubberen vijverfolie. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Impermax Primer

Impermax primers :

Impermax Humidity Primer
Impermax PU Primer

Het wordt niet aanbevolen om impermax aan te brengen bij een temperatuur onder 5ºC. Indien Impermax wordt aangebracht bij een temperatuur lager dan 5ºC is het verplicht om PUR Cat erbij te gebruiken. Het is niet raadzaam om het produkt aan te brengen bij een temp. boven 35ºC of op hete oppervlakken. Gebruik het produkt niet op vochtige of natte oppervlakken, of bij een vochtigheidspercentage van 4%. Indien het produkt wordt gebruikt onder deze omstandigheden moet het oppervlak vooraf behandeld worden met HUMIDITY Primer (zie product specificaties). Impermax reageert niet met regen indien deze valt direct na het aanbrengen. Regendruppels kunnen zichtbaar zijn, maar deze verdwijnen na het aanbrengen van de laatste laag. Bij wind is het mogelijk dat stofdeeltjes, blaadjes etc. zich hechten aan de laag en zichtbaar zijn.

Het produkt kan op nagenoeg alle oppervlakken worden aangebracht welke normaliter gebruikt
worden in de bouw (beton, cement, steen, etc.). Het kan ook gebruikt worden op tegels, keramiek en terrazzo (Gebruik in dit geval de PU primer).

Conditie van de oppervlakken:
De oppervlakken waar het produkt op moet worden aangebracht moeten droog zijn, schoon en vrij van onzuiverheden welke de hechting zouden kunnen aantasten (stof, vuil, vet, etc.). Indien er het vermoeden bestaat dat er zich vocht bevindt onder tegels of in het oppervlak, dan is het raadzaam om het oppervlak af te dekken met een plastic laag en dit vast te maken aan de onderlaag met tape. Indien, na een aantal uren, er zich condensatie voordoet in het plastic dan is het beter om HUMIDITY primer aan te brengen op het oppervlak.

Het is uitermate belangrijk om oppervlakken waar reparaties aan zijn verricht eerst schoon te maken en bijzondere aandacht te besteden aan plaatsen waar organismen zich hebben gehecht. Een hoge drukspuit is hiervoor uitermate geschikt (om de effectiviteit te verhogen kunnen er zuren en oplosmiddelen aan het water worden toegevoegd). Voor u Impermax aanbrengt is het belangrijk het oppervlak goed na te spoelen en te laten drogen. In geval van een nieuw oppervlak is het van belang om alle sporen en resten van bouwmaterialen te verwijderen en het oppervlak goed schoon te maken. In ieder geval moet er voldoende tijd zitten tussen het schoonmaken en de behandeling daarna om
het oppervlak voldoende tijd te geven om te drogen. Er mogen geen sporen van vocht zijn tijdens het aanbrengen van het produkt.

Impermax mag niet worden aangebracht op oppervlakken die vochtig zijn of vocht bevatten. Vocht veroorzaakt 2 problemen: A. gebrek aan hechting (indien het oppervlak is verzadigd met water) en B. ontstaan van blaasjes in de laag (ontstaan door druk van vocht indien het oppervlak wordt blootgesteld aan zonlicht wat elastisch materiaal vervormt). In geval van vochtige oppervlakken of verdenking van vocht is het noodzakelijk het oppervlak voor te behandelen met vocht primer.