Impermax. Vloeibare rubberen vijverfolie. Strak en naadloos.

Impermax. Vloeibare rubberen vijverfolie. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Ik heb een vraag over impermax?

wat?, waar?, wie? Waarom?, Waarmee?, Wanneer? Ik wil, kun je, kortom alle mogelijke vragen die u heeft, worden hier beantwoord. Vragen die u aan ons stelt worden hier van antwoorden voorzien. Als u het vragenformulier invult dan wordt deze beantwoord en zowel vraag als ook antwoord wordt ook op deze pagina weergegeven. Zo wordt men in het vervolg beter voorzien van informatie. Helpt u ons mee? U kunt ons een e-mail sturen via info@daru-koi.com of via het vragenformulier wat u vindt op deze site.

Vraag 1:

Aansluitend op mijn bezoek aan uw adres bij deze de gegevens m.b.t. het dichten van de zwembadwand. (zoals reeds besproken) Het gaat om een uit betonblokken gemetselde wand in een binnenzwembadvan 4 mtr. breed bij 1.70 mtr. hoog. (dikte 34 cm.)Oppervlakte van de wand is dus ca. 7 m2. De bedoeling is deze wand waterdicht te maken met Impermax STvloeibare vijverfolie in de kleur blauw of azuurgroen. Aangezien de betonblokken nogal ruw zijn (met name de voegen) lijkt het mij zinvol éérst een stucklaag aan te brengen. De vraag is: welk materiaal is hiervoor het beste, (i.v.m. het daarop aanbrengen van Impermax) op kalkbasis of op cementbasis? Is 2 kg. per m2 voldoende of zal bv 3 kg. per m2 een beter resultaatgeven t.a.v. waterdichtheid. (minder risico?) In elk geval zal de laatste laag chloor bestendig moeten zijn vanwege het aanwezige chloor in het zwembadwater. Voor de zijranden en onderkant zal wat primer nodig zijn omdat het daar gladde tegels betreft. (zie foto) Mijn idee is: 1x 10 kg. blauw en 1x 10 kg. azuurgroen, waarbij één van beiden clhoorbestendig zal moeten zijn. (afhankelijk van welke kleur de wand uiteindelijk moet krijgen) Plus Primer + rollers. Graag ontvang ik uw advies, met name het gebruik van de juiste roller(s).

antwoord:

Het aantal lagen is afhankelijk van de dikte waarmee je het aanbrengt/smeert. Als je een roller gebruikt is de laag normaal 0,7 kg/m2 en zou je dus aan 3 lagen voldoende hebben. Impermax breng je in drie lagen aan zodat een uiteindelijke dikte van 2 kilo/m2 wordt gehaald.

De roller die gebruikt dient te worden is een stevige kortharige roller.

De wand NIET afsmeren met materiaal op kalkbasis, omdat dit vocht aantrekt.

Het beste is om de wand af te smeren met gethixotropeerde epoxy primer waardoor alle poriën en gaatjes dicht gaan. Zo vlak mogelijke ondergrond op cement basis is ook prima.