Impermax. Vloeibare rubberen vijverfolie. Strak en naadloos.

Impermax. Vloeibare rubberen vijverfolie. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Impermax toevoegingen

Impermax toevoegingen :


Impermax Pur Cat voor versneld drogen.
Impermax Thixotrop voor verdikking.
Impermax verdunner.

Impermax Pur Cat :

Het gebruik van snel droger zorgt snel voor een kwalitatief hoogwaardige laag vrij van oneffenheden (zelfs bij temperaturen onder 0ºC). Het enige waar hierbij rekening moet worden gehouden is dat het gebruik van dit middel in combinatie met een heldere kleur laag (blauw, azuurgroen, etc.) zal leiden tot een verandering in kleur (vergeling) dus het wordt alleen aangeraden als finale laag in combinatie met grijs of zwart.. Indien blauw, grijs of groen gebruikt wordt als finale coating zal er een toplaag transparant gecombineerd met de goede kleur nodig zijn.

Impermax Thixotrop :


Omdat Impermax vloeibaar is, is het belangrijk om Impermax aan te brengen op een zo vlak en fijn(zonder ruwheid) mogelijk oppervlak zodat de laag zich gelijkmatig kan verdelen en opeenhopingen in 2 putjes of het ontbreken van de coating op hoger liggende gedeeltes wordt voorkomen. Om een zo mooi mogelijk oppervlak te verkrijgen mogen oneffenheden niet groter zijn dan 2 mm. Indien er grote hoogteverschillen zijn kan het oppervlak worden bijgewerkt met vloeibaar cement of kunnen de oneffenheden worden opgevuld met Impermax, gecombineerd met mineralen (deeltjes van 0,08 tot 0,315 mm) of gelijkwaardige materialen (bijv. Polyurethaan kit, NOOIT siliconen kit). Als het produkt verticaal of op steile oppervlakken moet worden aangebracht is het belangrijk om de THIXOTROP toevoeging te gebruiken wat voorkomt dat het produkt gaat lopen en zorgt voor voldoende dikte in de laag. Indien deze verticale/steile oppervlakken nadien betegeld worden is het bovendien raadzaam om zand granulaat van een bepaalde maat (min. 2 mm diameter) aan te brengen op de laag terwijl
deze nog plakkerig is om zo voldoende ruwheid en hechting te krijgen tussen de laag en het cement.Impermax solvent verdunner :

Geschikte oppervlakken mogen niet te ruw of te fijn zijn en absoluut niet poreus. Voor oppervlakten van betontegels is het aanbevelenswaardig om een cementlaag aan te brengen. Om optimaal resultaat te bereiken mag dit cement niet te poreus zijn om absorptie van Impermax te voorkomen (anders zou een groot deel van de eerst laag worden geabsorbeerd door het poreuze beton). Dit voorkomt ook dat er zich lucht bevindt in de laag wat zou kunnen leiden tot blaasjes en beschadigingen. Op ruwe en poreuze oppervlakken is het beter om eerst een laag vermengd met Solvent verdunner oplosmiddel aan te brengen (ongeveer 10% oplosmiddel toevoegen) en nooit het produkt bij hoge temperaturen aan te brengen. Indien het waterbestendige oppervlak bijzonder glad en niet poreus is (bijv. keramiek, tegels, aluminium, etc) kan het voorkomen dat de hoge cohesie van dit product ertoe leidt tot het eenvoudig loslaten van de laag in geval van incidentele perforatie. In dit geval is het raadzaam om eerst PU primer aan te brengen wat leidt tot een betere chemische hechting tussen het oppervlak en het produkt.